Uczelnie i instytucje

Wydział Zarządzania UW otrzymał akredytację European Quality Improvement System (EQUIS)

Fot. Adobe Stock
Fot. Adobe Stock

Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego został oceniony pod kątem jakości nauczania, prowadzonych projektów badawczych, kadry dydaktycznej i dostępności infrastruktury. Na tej podstawie niezależna komisja przyznała akredytację European Quality Improvement System.

Akredytacja EQUIS jest przyznawana przez European Foundation for Management Development (EFMD) i stanowi „uznanie doskonałości” zarówno w nauczaniu, jak i badaniach naukowych.

„Wydział Zarządzania UW przeszedł rygorystyczny proces oceny, który obejmował analizę jego misji, strategii, struktury, programów nauczania, zasobów oraz interakcji z biznesem i społeczeństwem. Ten skrupulatny system oceny pozwolił wykazać, że wydział spełnia wymagania międzynarodowe, co stawia go w elitarnej grupie instytucji edukacyjnych na całym świecie” – napisano w komunikacie prasowym przesłanym do mediów.

Wydział Zarządzania UW posiada również certyfikat przyznany przez Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB przyznawany m.in. za innowacyjność w nauczaniu oraz zaangażowanie w rozwój studentów) oraz certyfikat Association of Masters In Business Administration (AMBA przyznawany za wysoką jakość studiów menadżerskich MBA).

Władze wydziału nie ukrywają zadowolenia z posiadania „potrójnej korony” jakości.

„Widzimy, że uzyskanie prestiżowych międzynarodowych akredytacji, takich jak AACSB, AMBA i EQUIS, przynosi wiele korzyści dla naszego wydziału, w tym poprawę jakości kształcenia, wzrost reputacji, międzynarodowe uznanie oraz dostęp do źródeł finansowania. Potrójna 'korona akredytacyjna' stanowi nie tylko dowód na doskonałość w nauczaniu i badaniach, ale również zobowiązanie do ciągłego doskonalenia się i dostarczania najlepszej jakości edukacji” – powiedział prof. Grzegorz Karasiewicz, dziekan Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego.(PAP)

Nauka w Polsce, Urszula Kaczorowska

uka/ bar/

Fundacja PAP zezwala na bezpłatny przedruk artykułów z Serwisu Nauka w Polsce pod warunkiem mailowego poinformowania nas raz w miesiącu o fakcie korzystania z serwisu oraz podania źródła artykułu. W portalach i serwisach internetowych prosimy o zamieszczenie podlinkowanego adresu: Źródło: naukawpolsce.pl, a w czasopismach adnotacji: Źródło: Serwis Nauka w Polsce - naukawpolsce.pl. Powyższe zezwolenie nie dotyczy: informacji z kategorii "Świat" oraz wszelkich fotografii i materiałów wideo.

Czytaj także

  • Fot. Adobe Stock

    Narodowy Instytut Onkologii w Warszawie otrzyma 15 mln zł na rozwój badań klinicznych

  • 19.12.2024. Pokaz przygotowania i pieczenia pierniczków z mąki owadziej (świerszcz domowy, łac. Acheta domesticus) na Wydziale Biotechnologii i Hodowli Zwierząt, Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. PAP/Marcin Bielecki

    Szczecin/ Świąteczne pierniki z dodatkiem mąki ze świerszcza domowego

Przed dodaniem komentarza prosimy o zapoznanie z Regulaminem forum serwisu Nauka w Polsce.

newsletter

Zapraszamy do zapisania się do naszego newslettera