Stolica/Samsung otworzył centrum innowacji dla przedstawicieli biznesu

Nowe centrum innowacji - Samsung Mobile B2B Innovation Center - otwarto w piątek w Warszawie. To pierwsze tego typu centrum innowacji Samsunga w Europie. Przedsiębiorcy będą mogli w nim zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami firmy.

  • AGH w Krakowie będzie współpracować z Samsungiem

    Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie podpisała porozumienie o współpracy z firmą Samsung Electronics - poinformowała we wtorek uczelnia. Celem umowy jest prowadzenie wspólnych inicjatyw badawczo-rozwojowych oraz dydaktycznych.

  • Technologia

    Samsung Electronics Polska uruchomił Centrum Badań i Rozwoju w Łodzi

    Samsung Electronics Polska otworzył w środę w Łodzi Centrum Badań i Rozwoju. To trzeci tego typu ośrodek Samsunga w Polsce, w którym opracowywane będą technologie wykorzystywane m.in. w smartfonach serii Galaxy S. W pierwszym etapie zatrudniać będzie ponad 100 osób.

Najpopularniejsze

  • 07.05.2025. Policyjny radiowóz przed wejściem na teren Kampusu Głównego UW w Warszawie. PAP/Radek Pietruszka

    Brutalne zabójstwo na UW - nie żyje kobieta

  • Ekspert: ptaki rywalizują o przestrzeń do śpiewu jak o pożywienie

  • Naukowcy podczas misji IGNIS zbadają pulsometr astronauty z czujnikiem na bazie nanomateriałów MXene

  • Dni Narodowego Centrum Nauki - już 12 i 13 maja w Rzeszowie

  • Filozof: sokratejskie pytania były próbą obrony przed populizmem i polaryzacją

  • Fot. Adobe Stock

    UE/ PE za zmianą statusu ochrony wilków w Unii Europejskiej, co umożliwi ich odstrzał

  • Minecraft może pomóc zrozumieć proces społecznego uczenia się

  • Ultradźwiękowe ładowanie akumulatorów

  • Naukowcy: rekin gryzie również w samoobronie

  • Francja/ Szefowa KE: UE chce przyciągnąć naukowców ze świata, w tym z USA

Fot. Adobe Stock

Badanie: wilki wolą dzikie kopytne od bydła i koni

Wilki, pomimo obecności kilku tysięcy wolno wypasanych krów i kilkuset koni w rejonie Ujścia Warty, odżywiają się tam przede wszystkim dzikimi gatunkami ssaków - wykazali naukowcy z Wydziału Biologii Uniwersytetu Warszawskiego. Według badaczy wpływ na to ma sposób wypasu inwentarza oraz niepozbawianie krów rogów.

newsletter

Zapraszamy do zapisania się do naszego newslettera